Täcken

Om det kommer mycket blötsnö som ligger kvar på täcket kan även vattentäta täcken bli fuktiga eftersom snön täpper till tyget så att fukten inte kommer ut. Vid långvarigt regn tränger ofta vatten in vid hals och manke och täcket känns fuktigt närmast kanterna.

 



Gamla täcken som slits och tvättas mycket kan med tiden börja läcka. Använd då täckesimpregnering för att få dem täta. Tvätta inte utetäcken för ofta. Borsta bort smutsen när täcket har torkat istället.



Hästar är stora och starka. Fastnar hästen med täcket någonstans eller trampar på det vid rullning eller lek, så kan även det starkaste täcket gå sönder. Bästa sättet att laga ett utetäcke är att klippa rent eventuella fransiga kanter och därefter limma fast en tygbit på undersidan samt eventuellt sy runt själva sprickan. Man bör dock sy så lite som möjligt i vattentäta tyger eftersom sömmarna perforerar tyget och kan orsaka läckage.

Observera

När du provar ett täcke, tänk på att lägga ett lakan eller ett tunt täcke underst, närmast hästen. Har täcket blivit smutsigt eller på annat sätt ser begagnat ut kan vi INTE ta emot det i retur om det inte skulle passa.

Storleken på täcket väljer man genom att mäta från manken till svansroten på hästen. De cm mått man får fram är storleken på täcket man ska välja.

Källa: www.thehorse.nu!


OBS! Innan du kommenterar, tänk på att ditt IP-nummer loggas, så tänk på vad ni skriver.

Vad heter du?:
Vill du vara inloggad med dessa uppgifter?

Email?: (det är endast jag som kan se detta)

Har du någon blogg eller dylikt, skriv i här:



RSS 2.0